Vijesti

PO NALOGU TUŽITELJSTVA BiH REALIZIRANA ZDRUŽENA OPERACIJA ZAPLJENE CIGARETA U VRIJEDNOSTI OD OKO 1,3 MILIJUNA KM

22.07.2021. 12:30

Aktivnosti su po nalogu Tužiteljstva BiH realizirali policijski djelatnici SIPA-e uz potporu uposlenika UNO BiH, Granične policije BiH i policijskih agencija iz oba entiteta.

PO NALOGU TUŽITELJSTVA BiH REALIZIRANA ZDRUŽENA OPERACIJA ZAPLJENE CIGARETA U VRIJEDNOSTI OD OKO 1,3 MILIJUNA KM

Postupajući po nalogu Tužiteljstva BiH, policijski djelatnici SIPA-e u suradnji sa Upravom za neizravno oporezivanje (UNO) BiH, izvršili su pretres kamiona – cisterne, u čijoj unutrašnjosti je pronađena veća količina od oko 247 tisuća kutija cigareta, bez odgovarajućih trošarinskih markica BiH, koje su sa područja Crne Gore prokrijumčarene na područje Bosne i Hercegovine.

Procijenjena vrijednost oduzetih cigareta na tržištu iznosi više od 1,3 milijuna KM i jedna je od najvećih zapljena ilegalnih cigareta realiziranih na podučju Bosne i Hercegovine.

U ovom predmetu vodi se istraga za kaznena djela: organiziranje grupe ljudi ili udruženja za krijumčarenje ili raspačavanje neocarinjene robe (članak 215.), nedozvoljen promet trošarinskih proizvoda  (članak 210a.) i krijumčarenje (članak 214.) Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine.

Prigodom realizacije aktivnosti pretresa, slobode je lišen jedan osumnjičeni, vozač motornog vozila, te su oduzeti dokazni materijali potrebni u postupku.

U združenoj operaciji realiziranoj po nalogu Tužiteljstva BiH, sudjelovali su i pružili potporu  Državna agencija za istrage i zaštitu SIPA, UNO BiH, Granična policija BiH, MUP RS, MUP Kantona Sarajevo i MUP HNK PU Prozor.

Tužiteljstvo BiH, zajedno sa partnerskim institucijama i agencijama, poduzima intenzivne aktivnosti u borbi protiv nezakonitosti koje se odnose na krijumčarenje i nedozvoljen promet trošarinskih proizvoda, kao kaznenih djela kojima se nanosi velika šteta proračunu Bosne i Hercegovine.

 

 


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba