Вијести

ИНФОРМАЦИЈА ЗА МЕДИЈЕ

19.07.2021. 11:55

У више медијских објава, у протеклих неколико дана, објављена је дезинформација да су неке полицијске агенције одбиле реализовати наредбе и захтјеве Тужилаштва БиХ у предмету Мехмедагић Осман и други.

ИНФОРМАЦИЈА ЗА МЕДИЈЕ

У циљу тачног и објективног информисања, медије и јавност обавјештавамо да нити једна полицијска агенција није одбила поступити по захтјеву Тужилаштва БиХ, нити уопште постоје законом прописане могућности за такво одбијање.

У досадашњем току истраге, Тужилаштво БиХ врло успјешно сарађује са Државном агенцијом за истраге и заштиту - SIPA, Пореском управом Ф БиХ и МУП-ом Кантона Сарајево, а наведене институције и агенције су успјешно и квалитетно реализовале све захтјеве Тужилаштва БиХ. Остале полицијске агенције у овом предмету нисмо ангажовали.

Тужилаштво БиХ успјешно сарађује са свим полицијским и безбједносним агенцијама, што је резултирало низом заједничких и удружених акција са циљем расвјетљавања кривичних дјела ратних злочина, организованог криминала, привредног криминала и корупције, посебно системске корупције, те предмета тероризма, кријумчарења људи, трговине људима и осталим предметима из надлежности Тужилаштва БиХ.

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba