Vijesti

INFORMACIJA ZA MEDIJE

19.07.2021. 11:55

U više medijskih objava, u proteklih nekoliko dana, objavljena je dezinformacija da su neke policijske agencije odbile realizovati naredbe i zahtjeve Tužilaštva BiH u predmetu Mehmedagić Osman i drugi.

INFORMACIJA ZA MEDIJE

U cilju tačnog i objektivnog informisanja, medije i javnost obavještavamo da niti jedna policijska agencija nije odbila postupiti po zahtjevu Tužilaštva BiH, niti uopšte postoje zakonom propisane mogućnosti za takvo odbijanje.

U dosadašnjem toku istrage, Tužilaštvo BiH vrlo uspješno sarađuje sa Državnom agencijom za istrage i zaštitu -SIPA, Poreznom upravom F BiH i MUP-om Kantona Sarajevo, a navedene institucije i agencije su uspješno i kvalitetno realizovale sve zahtjeve Tužilaštva BiH. Ostale policijske agencije u ovom predmetu nismo angažovali.

Tužilaštvo BiH uspješno sarađuje sa svim policijskim i sigurnosnim agencijama, što je rezultiralo nizom zajedničkih i združenih akcija sa ciljem rasvjetljavanja krivičnih djela ratnih zločina, organiziranog kriminala, privrednog kriminala i korupcije, posebno sistemske korupcije, te predmeta terorizma, krijumčarenja ljudi, trgovine ljudima i ostalim predmetima iz nadležnosti Tužilaštva BiH.


 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba