Vijesti

DEŽURNI TUŽITELJ KOORDINIRAO AKTIVNOSTI SA GRANIČNOM POLICIJOM BiH PRIGODOM LIŠENJA SLOBODE OSUMNJIČENIH ZA KRIJUMČARENJE

24.06.2021. 09:34

Radi se o osumnjičenim osobama za koje su prikupljeni dokazi da su vršili krijumčarenje veće količine stoke, sa područja R Srbije u Bosnu i Hercegovinu.

 

DEŽURNI TUŽITELJ KOORDINIRAO AKTIVNOSTI SA GRANIČNOM POLICIJOM BiH PRIGODOM LIŠENJA SLOBODE OSUMNJIČENIH ZA KRIJUMČARENJE

Dežurni tužitelj Tužiteljstva BiH, u kontaktu i koordinaciji sa policijskim djelatnicima Granične policije BiH, koordinirao je aktivnosti na otkrivanju i lišenju slobode dvije osumnjičene osobe koje se terete za kazneno djelo – hrijumčarenje i organiziranje skupine ljudi ili udruženja za krijumčarenje.

Navedene osobe poznate su policijskim tijelima BiH, a osumnjičene su da su na širem području Zvornika vršile krijumčarenje veće količine stoke, uporabom plovila i čamaca, koja je krijumčarena sa područja Srbije u Bosnu i Hercegovinu, bez zakonom predviđenih uvoznih procedura i veterinarskih kontrola.

Po nalogu dežurnog tužitelja, policijski djelatnici Granične policije sačinit će detaljno izvješće o počinjenom kaznenom djelu koje će dostaviti Tužiteljstvu BiH na daljnje procesuiranje.

Tužiteljstvo BiH i Granična policija BiH provode veći broj aktivnosti koje se odnose na kaznena djela počinjena u graničnom području državne granice Bosne i Hercegovine.

 

 


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba