Vijesti

DEŽURNI TUŽITELJ NALOŽIO ODUZIMANJE OKO 320 KILOGRAMA DUHANA BEZ TROŠARINSKIH MARKICA

27.04.2021. 16:02

Duhan je otkriven i zaplijenjen prigodom kontrole vozila u okolici Sarajeva, a bio je namijenjen ilegalnom tržištu duhana i trošarinskih proizvoda.

DEŽURNI TUŽITELJ NALOŽIO ODUZIMANJE OKO 320 KILOGRAMA DUHANA BEZ TROŠARINSKIH MARKICA

Dežurni tužitelj Tužiteljstva BiH informiran je od strane ovlaštenih djelatnika Uprave za neizravno oporezivanje (UNO) BiH da je u okolici Sarajeva, prigodom pregleda vozila, pronađena količina od oko 320 kilograma rezanog duhana bez odgovarajućih trošarinskih markica, čija vrijednost je procijenjena na oko 54 000 KM.

Nakon instrukcije dežurnog tužitelja duhan je zaplijenjen i oduzet, a protiv osobe koja je prevozila duhan tužiteljstvu će biti dostavljeno izvješće o počinjenom kaznenom djelu-nedozvoljen promet trošarinskih proizvoda iz članka 210a. Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine.

Potporu ovlaštenim djelatnicima UNO BiH pružali su policijski djelatnici MUP-a KS PS Hadžići.

Tužiteljstvo BiH, zajedno sa partnerskim institucijama i agencijama, u svim krajevima Bosne i Hercegovine provodi aktivnosti na otkrivanju i procesuiranju osoba osumnjičenih za nedozvoljen promet duhana i trošarinskih proizvoda u većim iznosima, čime se nanosi šteta proračunu i svim građanima BiH.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba