Vijesti

OPTUŽENI PETROVIĆ RANKO SPORAZUMNO PRIZNAO KRIVICU ZA UPUĆIVANJE PRIJETNJI PO SIGURNOST GLAVNE TUŽITELJICE

12.03.2021. 08:40

Za optuženog je predložena uslovna kazna zatvora u trajanju od 1 godine, koja se neće izvršiti ukoliko optuženi u roku od 2 godine ne počini novo krivično djelo.

OPTUŽENI PETROVIĆ RANKO SPORAZUMNO PRIZNAO KRIVICU ZA UPUĆIVANJE PRIJETNJI PO SIGURNOST GLAVNE TUŽITELJICE

Optuženi Petrović Ranko rođen 1990. godine u Tuzli, u prisustvu advokata, u potpunosti je priznao krivicu za krivično djelo - napad na službeno lice u vršenju poslova sigurnosti, otkrivanju ili lišenju slobode počinioca krivičnih djela iz člana 241b. stav 1. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine, za koje ga tereti optužnica Tužilaštva BiH od 25.09.2020. godine.

U skladu sa sporazumom, za optuženog je predložena uslovna kazna zatvora u trajanju od 1 godine, koja se neće izvršiti ukoliko optuženi u roku od 2 godine ponovo ne počini krivično djelo.

Optuženi je priznao da je tokom mjeseca marta 2019. odine, putem izjava na internet portalu, uputio ozbiljne prijetnje glavnoj tužiteljici Gordani Tadić, koja predstavlja i rukovodi Tužilaštvom BiH i nalazi se pod 24 satnom policijskom zaštitom, pozivajući na napad i pucanj na glavnu tužiteljicu, što je kod navedene izazvalo ozbiljan strah i uznemirenost, kao i uznemirenje javnosti.

Optuženi je prilikom sporazumnog priznanja uputio i izvinjenje zbog počinjenog nedjela te izrazio kajanje.

U skladu sa sporazumom, od optuženog će se oduzeti sredstva korištena za izvršenje krivičnog djela, uključujući računarsku opremu.

Sud BiH je nakon razmatranja prihvatio navedeni sporazum.

 


 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba