Вијести

ПРИЈЕДЛОГ ПРИТВОРА ЗА ОСУМЊИЧЕНОГ ЗА ТЕРОРИЗАМ

10.03.2021. 10:06

Тужилац из Одсјека за тероризам Тужилаштва Босне и Херцеговине, након испитивања осумњиченог, упутио је приједлог за одређивање мјере притвора за осумњиченог:

ПРИЈЕДЛОГ ПРИТВОРА ЗА ОСУМЊИЧЕНОГ ЗА ТЕРОРИЗАМ

-     СПАХИЋ БЕГЗАДА, рођеног 1980. године у Зеници, држављанина БиХ.

Осумњичени је под истрагом Тужилаштва БиХ и терети се да је 2013. године у два наврата из БиХ одлазио на ратиште у Сирију, гдје се прикључио формацијама у оквиру терористичке организације „ИСИЛ“ која је од стране Савјета безбједности УН-а проглашена терористичком организацијом, да би током 2017. године био ухапшен у Р Турској, након чега је дана 11.02.2021. године изручен БиХ и ухапшен по потјерници Општинског суда у Зеници, која је била расписана против њега због других кривичних дјела.

Након изласка из притвора, по наредби поступајућег тужиоца Одсјека за тероризам Тужилаштва БиХ, осумњичени је лишен слободе од стране полицијских службеника SIPA-е.

Оптужени се терети да је починио кривично дјело организовање терористичке групе из члана 202д. став 2. у вези са ставом 1. Кривичног закона БиХ, а све у вези са кривичним дјелом тероризам из члана 201. истог Закона.

Притвор је предложен из разлога описаних у члану 132. став 1. тачке а) и ц) Закона о кривичном поступку БиХ.

Приједлог је упућен према Суду Босне и Херцеговине.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba