Вијести

ТУЖИЛАШТВО БиХ СПРЕМНО ЈЕ ЗА ПРЕУЗИМАЊЕ И ПРОЦЕСУИРАЊЕ ЕЛЕЗ ДАРКА (1980)

23.02.2021. 15:47

Тужилаштво БиХ и Посебни одјел за организовани криминал, привредни криминал и корупцију предузимају све потребне активности за преузимање и процесуирање овог осумњиченика.

ТУЖИЛАШТВО БиХ СПРЕМНО ЈЕ ЗА ПРЕУЗИМАЊЕ И ПРОЦЕСУИРАЊЕ ЕЛЕЗ ДАРКА (1980)

Након одлуке Вишег суда у Београду, Тужилаштво БиХ предузеће све потребне активности за преузимање и процесуирање овог осумњиченика за кривична дјела организованог криминала.

Ова одлука, између осталог, резултат је напора и сарадње Тужилаштва БиХ и МУП-а Републике Српске, у координацији са партнерским правосудним институцијама и МУП-ом Републике Србије.

У наредним данима реализоваће се активности координације и комуникација са партнерским полицијским и безбједносним агенцијама, а ради што скоријег реализовања транспорта наведеног осумњиченика и оптуженика у предметима Тужилаштва БиХ.

Елез Дарко оптужен је у Тужилаштву БиХ у оквиру предмета кодног назива “Лутка”, у којем су у досадашњем поступку изречене правоснажне казне затвора у трајању од више од 130 година.

Тужилаштво БиХ такође ради на обимном предмету за организовани криминал који се односи на осумњиченог Елеза и друга лица, које су под истрагом због тешких кривичних дјела убистава и мафијашких ликвидација, изнуда и других кривичних дјела на подручју Источног Сарајева и Босне и Херцеговине.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba