Вијести

ПРОВЕДЕНА АКЦИЈА ТУЖИЛАШТВА БиХ У БОРБИ ПРОТИВ ОРГАНИЗОВАНОГ КРИЈУМЧАРЕЊА ВЕЛИКИХ КОЛИЧИНА ДУВАНА

27.01.2021. 14:03

У акцији кодног назива “Скутер 2” заплијењене су око 4 тоне дувана, машине и алати кориштени за производњу дувана, као и већа количина цигарета без акцизних маркица, те већа количина новца у страним валутама. Буџет БиХ је наведеним кривичним дјелима оштећен за више десетина хиљада КМ.

 

ПРОВЕДЕНА АКЦИЈА ТУЖИЛАШТВА БиХ У БОРБИ ПРОТИВ ОРГАНИЗОВАНОГ КРИЈУМЧАРЕЊА ВЕЛИКИХ КОЛИЧИНА ДУВАНА

По налогу тужиоца из Посебног одјела за организовани криминал, привредни криминал и корупцију на подручју Фоче и Бијељине проведена је акција усмјерена на више осумњичених лица која су под истрагом да су се као организована криминална група бавила недозвољеним прометом акцизних производа.

Незаконитом продајом цигарета и дуванских производа илегално дистрибуираним на црном тржишту у БиХ, нанесена је велика штета буџету БиХ због утаје пореза и акциза, а осумњичени су почињеним кривичним дјелима стекли велику имовинску корист.

Ове активности резултат су вишемјесечне темељне истраге коју је проводило Тужилаштво БиХ у сарадњи са SIPA-ом, а наведена лица су под истрагом због организираног криминала из члана 250., а у вези са кривичним дјелом недозвољеног промета акцизних производа из члана 210а. КЗ-а БиХ.

Истрага се наставља.

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba