Вијести

ПО НАЛОГУ ТУЖИЛАШТВА БиХ РЕАЛИЗОВАНА АКЦИЈА У БОРБИ ПРОТИВ МЕЂУНАРОДНОГ ВРБОВАЊА РАДИ ПРОСТИТУЦИЈЕ НА ПОДРУЧЈУ МОСТАРА

27.01.2021. 13:57

Жртве кривичних дјела су држављанке Украјине, које су два осумњичена лица искориштавале у сврху сексуалне експлоатације, остваривши на тај начин велику незакониту имовинску корист.

ПО НАЛОГУ ТУЖИЛАШТВА БиХ РЕАЛИЗОВАНА АКЦИЈА У БОРБИ ПРОТИВ МЕЂУНАРОДНОГ ВРБОВАЊА РАДИ ПРОСТИТУЦИЈЕ НА ПОДРУЧЈУ МОСТАРА

Тужилац и истражилац Посебног одјела за организовани криминал, привредни криминал и корупцију налазе се на терену у Мостару, гдје координишу активности полицијских службеника SIPA-е које се односе на лишење слободе и претресе просторија које користе лица осумњичена за међународно врбовање ради проституције.

Један претрес реализован је и на подручју Бања Луке, гдје је остварена сарадња са МУП-ом РС.

Дуготрајном и темељном истрагом прикупљени су докази да су двије држављанке Украјине, искористивши тежак положај жртава и оштећених дјевојака са подручја Украјине, организовале довођење украјинских држављанки на подручје Мостара.

Након смјештаја у Мостару, осумњичене су организовале пружање сексуалних услуга у једном хотелу на подручју Мостара, те су од оштећених узимале добијени новац.

Према прикупљеним доказима, почињење ових кривичних дјела одвијало се у периоду од најмање 6 мјесеци, за које вријеме су осумњичене стекле незакониту имовинску корист у великом износу.

Након испитивања осумњичених, поступајући тужилац донијеће одлуку о даљим активностима у предмету.

 

Истрага у овом предмету интензивно се наставља.

 

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba