Vijesti

PO NALOGU TUŽITELJSTVA BiH REALIZIRANA AKCIJA U BORBI PROTIV MEĐUNARODNOG VRBOVANJA RADI PROSTITUCIJE NA PODRUČJU MOSTARA

27.01.2021. 13:57

Žrtve kaznenih djela su državljanke Ukrajine, koje su dvije osumnjičene osobe iskorištavale u svrhu seksualne eksploatacije, ostvarivši na taj način veliku nezakonitu imovinsku korist.

PO NALOGU TUŽITELJSTVA BiH REALIZIRANA AKCIJA U BORBI PROTIV MEĐUNARODNOG VRBOVANJA RADI PROSTITUCIJE NA PODRUČJU MOSTARA

Tužitelj i istražitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju nalaze se na terenu u Mostaru, gdje koordiniraju aktivnosti policijskih djelatnika SIPA-e koje se odnose na lišenje slobode i pretrese prostorija koje koriste osobe osumnjičene za međunarodno vrbovanje radi prostitucije.

Jedan pretres realiziran je i na području Banja Luke, gdje je ostvarena suradnja sa MUP-om RS.

Dugotrajnom i temeljnom istragom prikupljeni su dokazi da su dvije državljanke Ukrajine, iskoristivši težak položaj žrtava i oštećenih djevojaka sa područja Ukrajine, organizirale dovođenje ukrajinskih državljanki na područje Mostara.

Nakon smještaja u Mostaru, osumnjičene su organizirale pružanje seksualnih usluga u jednom hotelu na području Mostara, te su od oštećenih uzimale dobijeni novac.

Prema prikupljenim dokazima, počinjenje ovih kaznenih djela odvijalo se u razdoblju od najmanje 6 mjeseci, za koje vrijeme su osumnjičene stekle nezakonitu imovinsku korist u velikom iznosu.

Nakon ispitivanja osumnjičenih, postupajući tužitelj donijet će odluku o daljnjim aktivnostima u predmetu.

Istraga u ovom predmetu intenzivno se nastavlja.

 

 


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba