Vijesti

SASTANAK UDARNE GRUPE ZA BORBU PROTIV TRGOVINE LJUDIMA I ORGANIZIRANE ILEGALNE IMIGRACIJE ODRŽAN U TUŽITELJSTVU BiH

19.01.2021. 17:14

Središnje teme sastanka odnosile su se na realizirane aktivnosti, kao i plan djelovanja u narednom razdoblju u otkrivanju, kaznenom procesuiranju i sprječavanju kaznenih djela iz oblasti trgovine ljudima i ilegalnih migracija.

 

SASTANAK UDARNE GRUPE ZA BORBU PROTIV TRGOVINE LJUDIMA I ORGANIZIRANE ILEGALNE IMIGRACIJE ODRŽAN U TUŽITELJSTVU BiH

Glavna tužiteljica Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, Gordana Tadić, predsjedavala je sastankom Udarne grupe, na kojem su sudjelovali dužnosnici pravosudnih, policijskih i sigurnosnih institucija sa razine države Bosne i Hercegovine, oba entiteta i Brčko distrikta BiH, kao i novoimenovani članovi Udarne grupe.

Predstavnici institucija su prezentirali informacije o radu i djelovanju institucija i agencija iz kojih dolaze, a sudionici sastanka razmatrali su i zajedničke aktivnosti u prevazilaženju aktualnih problema u BiH iz oblasti trgovine ljudima i ilegalnih migracija.

Na sastanku je zaključeno da je postignut napredak u procesuiranju kaznenih djela trgovine ljudima na svim razinama, ali da se i dalje nastavljaju aktivnosti putem Specijalizirane mreže tužitelja i istražitelja za borbu protiv trgovine ljudima, u cilju učinkovitijeg identificiranja i procesuiranja pojavnih oblika kaznenih djela trgovine ljudima i pružanja potpore i zaštite žrtvama, posebno ranjivim kategorijama.

Također je istaknuta potreba nastavka aktivnosti na specijalističkim edukacijama iz ove oblasti za istražitelje, tužitelje i suce koji rade na ovim predmetima.

S obzirom na važnost navedene tematike i zaštite žrtava trgovine ljudima u procesu jačanja vladavine prava, sastanku su nazočili i predstavnici međunarodne zajednice i organizacija koje djeluju u Bosni i Hercegovini, a koji pružaju značajnu potporu u ovoj oblasti.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba