Вијести

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ЗА НЕОВЛАШТЕН ПРОМЕТ АКЦИЗНИХ ПРОИЗВОДА И НЕДОЗВОЉЕНО СКЛАДИШТЕЊЕ РОБЕ

19.01.2021. 12:11

Оптужени Сретен Видовић, рођен 1979. године у Јајцу, терети се за незаконит промет и складиштење више од 5000 кутија цигарета, без одговарајућих акцизних маркица прописаних пореским законодавством Босне и Херцеговине. 

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ЗА НЕОВЛАШТЕН ПРОМЕТ АКЦИЗНИХ ПРОИЗВОДА И НЕДОЗВОЉЕНО СКЛАДИШТЕЊЕ РОБЕ

Тужилац Одјела III Тужилаштва БиХ подигао је оптужницу против:

-      ВИДОВИЋ СРЕТЕНА, рођеног 1979. године у Јајцу, раније осуђиваног, држављанина БиХ.

Оптужени се терети да је, у мјесецу августу прошле године, приликом редовне контроле саобраћајне полиције у Градишци, управљајући моторним возилом у којем је превозио 4.550 кутија различитих врста и марки цигарета које нису биле обиљежене прописаним пореским и акцизним маркицама прописаним пореским законодавством БиХ, одбио зауставити возило којим је управљао на знак заустављања, наставивши вожњу локалним путем, а у бјекству су га спријечили полицијски службеници који су у возилу пронашли наведене цигарете.

Такође, оптужени се терети да је у приватним и пословним просторијама СТР “Lucky” у Градишци, чији је власник и директор, неовлаштено ускладиштио 607 кутија различитих врста и марки цигарета и мању количину дувана, за које није имао прописану документацију о поријеклу робе и плаћеном порезу.

Наведене цигарете тржишне су вриједности од више од 20 000 КМ.

Оптужени је цигарете и дуван претходно незаконито набавио од њему познатих лица, у намјери да ову акцизну робу даље прометује њему познатим купцима у БиХ.

Оптужени се терети да је починио кривично дјело недозвољен промет акцизних производа из члана 210а. став 1. и кривично дјело недозвољено складиштење робе из члана 210б. став 1. Кривичног закона БиХ, а све у вези са чланом 26. истог Закона.

Оптужница је прослијеђена на потврђивање Суду БиХ.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba