Вијести

ТУЖИЛАШТВО БИХ, У СКЛАДУ СА РЕВИДИРАНОМ ДРЖАВНОМ СТРАТЕГИЈОМ, НЕМА ОБАВЕЗУ ДОСТАВЉАТИ САВЈЕТУ МИНИСТАРА ИЗВЈЕШТАЈЕ О ПРЕДМЕТИМА СА СТАНДАРНОМ ОЗНАКОМ „А“

10.01.2021. 14:26

Тужилаштво БиХ обавезно је доставити наведене податке Надзорном органу за праћење провођења Државне стратегије, које још није формирано.

ТУЖИЛАШТВО БИХ, У СКЛАДУ СА РЕВИДИРАНОМ ДРЖАВНОМ СТРАТЕГИЈОМ, НЕМА ОБАВЕЗУ ДОСТАВЉАТИ САВЈЕТУ МИНИСТАРА ИЗВЈЕШТАЈЕ О ПРЕДМЕТИМА СА СТАНДАРНОМ ОЗНАКОМ „А“

Поводом нетачних и исконструисаних информација изнесених на једном интернет порталу, Тужилаштво БиХ принуђено је обратити се јавности са реаговањем у којем ће изнијети тачне информације и чињенице.

Прије свега, битно је истаћи да је Тужилаштво БиХ у потпуности испоштовало све рокове и обавезе из Ревидиране државне стратегије за рад на предметима ратних злочина.

Тужилаштво БиХ је у обавези доставити наведене податке, у складу са Анексом "Б" Ревидиране државне стратегије, Надзорном органу за праћење провођења Ревидиране државне стратегије, које још није формирано.

Изнесеним нетачним и исконструисаним наводима наноси се штета Тужилаштву БиХ које је у свом досадашњем раду, за ратне злочине и тешка кршења међународног хуманитарног права, оптужило више од 900 лица из свих крајева Босне и Херцеговине.

На основу оптужница овог тужилаштва за ратне злочине изречене су правоснажне пресуде у трајању од више од 3200 година затвора, што довољно говори о опредијељености Тужилаштва БиХ за кажњавање ратних злочина и јачање владавине права.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba