Vijesti

TUŽITELJSTVO BiH, SUKLADNO REVIDIRANOJ DRŽAVNOJ STRATEGIJI, NEMA OBVEZU DOSTAVLJATI VIJEĆU MINISTARA IZVJEŠĆA O PREDMETIMA SA STANDARNOM OZNAKOM

10.01.2021. 14:26

Tužiteljstvo BiH obvezno je dostaviti navedene podatke Nadzornom tijelu za praćenje provedbe Državne strategije, koje još nije formirano. 

TUŽITELJSTVO BiH, SUKLADNO REVIDIRANOJ DRŽAVNOJ STRATEGIJI, NEMA OBVEZU DOSTAVLJATI VIJEĆU MINISTARA IZVJEŠĆA O PREDMETIMA SA STANDARNOM OZNAKOM

Povodom netočnih i iskonstruiranih informacija iznesenih na jednom internet portalu, Tužiteljstvo BiH prinuđeno je obratiti se javnosti sa reagiranjem u kojem će iznijeti točne informacije i činjenice.

Prije svega, bitno je istaći da je Tužiteljstvo BiH u cijelosti ispoštivalo sve rokove i obveze iz Revidirane državne strategije za rad na predmetima ratnih zločina.

Tužiteljstvo BiH je u obvezi dostaviti navedene podatke, sukladno  Aneksu "B" Revidirane državne strategije, Nadzornom tijelu za praćenje provedbe Revidirane državne strategije, koje još nije formirano.

Iznesenim netočnim i iskonstruiranim navodima nanosi se šteta Tužiteljstvu BiH koje je u svom dosadašnjem radu, za ratne zločine i teška kršenja međunarodnog humanitarnog prava, optužilo više od 900 osoba iz svih krajeva Bosne i Hercegovine.

Na temelju optužnica ovog tužiteljstva za ratne zločine izrečene su pravomoćne presude u trajanju od više od 3200 godina zatvora, što dovoljno govori o opredijeljenosti Tužiteljstva BiH za kažnjavanje ratnih zločina i jačanje vladavine prava.

 


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba