Вијести

ОСУМЊИЧЕНИ У ОПЕРАТИВНОЈ АКЦИЈИ “ГРОФ” БИЋЕ ПРЕДАТИ ТУЖИЛАШТВУ БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ

30.12.2020. 15:14

Тужилаштво БиХ и SIPA настављају интензивну истрагу против двоје осумњичених за међународно навођење на проституцију.

 

ОСУМЊИЧЕНИ У ОПЕРАТИВНОЈ АКЦИЈИ “ГРОФ” БИЋЕ ПРЕДАТИ ТУЖИЛАШТВУ БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ

Након довођења и испитивања осумњичених, који су на подручју Добоја и Трнова лишени слободе од стране полицијских службеника Државне агенције за истраге и заштиту-SIPA, поступајући тужилац из Посебног одјела за организовани криминал, привредни криминал и корупцију донијеће одлуку о даљим активностима у предмету које ће обезбиједити несметан наставак истраге коју Тужилаштво БиХ води са партнерским полицијским агенцијама.

Два лица, 32-годишњакиња из Добоја и 28-годишњак из Трнова, под истрагом су и сумњиче се за остваривање контаката и организовање пружања сексуалних услуга за које су врбовали држављанке БиХ и других земаља.

Према прикупљеним доказима, међународно врбовање и навођење на проституцију најчешће је реализовано у изнамљеним становима и хотелима на подручју Добоја и околине.

На наведени начин осумњичени су остваривали незакониту имовинску корист и вршили искориштавање и експлоатацију лица којa су ангажовали за пружање сексуалних услуга, за новчане износе које претходно договоре.

Осумњичени се терете за кривично дјело - међународно навођење на проституцију из члана 187. Кривичног закона Босне и Херцеговине и кривично дјело - навођење на проституцију из члана 169. Кривичног законика Републике Српске.

Тужилаштво БиХ, SIPA и партнерске агенције настављају интензивну истрагу у овом предмету.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba