Вијести

ТУЖИЛАШТВО БиХ И ПОЛИЦИЈСКИ ОРГАНИ НАСТАВЉАЈУ ИНТЕНЗИВНЕ АКТИВНОСТИ У АКЦИЈИ “STORAGE”

28.12.2020. 10:08

Проводе се активности на лоцирању и лишењу слободе лица повезаних са великом количином опојне дроге “марихуана-сканк”, заплијењеној на подручју Градишке.

ТУЖИЛАШТВО БиХ И ПОЛИЦИЈСКИ ОРГАНИ НАСТАВЉАЈУ ИНТЕНЗИВНЕ АКТИВНОСТИ У АКЦИЈИ “STORAGE”

Тужилаштво Босне и Херцеговине, заједно са МУП-ом РС и партнерским полицијским и безбједносним агенцијама, проводи интензивне активности на лоцирању и лишењу слободе лица која се доводе у везу са великом количином опојне дроге “марихуана-сканк” од око 460 килограма, која је заплијењена на подручју Градишке.

С обзиром да се према прикупљеним подацима ова лица налазе у иностранству, изван БиХ, биће покренуте активности у оквиру међународне сарадње на њиховом проналаску и изручењу у Босну и Херцеговину.

Заплијењена количина опојне дроге на илегалном нарко тржишту у земљама ЕУ достиже цијену од више од милион евра, те се кријумчарењем ове опојне дроге остварује велика незаконита имовинска корист.

Ово је једна у низу запљена великих количина опојне дроге “марихуана-сканк” у количинама од више стотина килограма које је у овој години, у оквиру предмета на којима ради, Тужилаштво БиХ реализовало заједно са партнерским полицијским и безбједносним агенцијама из БиХ и земаља региона.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba