Vijesti

TUŽITELJSTVO BiH I POLICIJSKA TIJELA NASTAVLJAJU INTENZIVNE AKTIVNOSTI U AKCIJI “STORAGE”

28.12.2020. 10:08

Provode se aktivnosti na lociranju i lišenju slobode osoba povezanih sa velikom količinom opojne droge “marihuana-skunk”, zaplijenjenoj na području Gradiške.

TUŽITELJSTVO BiH I POLICIJSKA TIJELA NASTAVLJAJU INTENZIVNE AKTIVNOSTI U AKCIJI “STORAGE”

Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine, zajedno sa MUP-om RS i partnerskim policijskim i sigurnosnim agencijama, provodi intenzivne aktivnosti na lociranju i lišenju slobode osoba koje se dovode u svezu sa velikom količinom opojne droge “marihuana-skunk” od oko 460 kilograma, koja je zaplijenjena na području Gradiške.

S obzirom da se prema prikupljenim podacima ove osobe nalaze u inozemstvu, izvan BiH, bit će pokrenute aktivnosti u okviru međunarodne suradnje na njihovom pronalasku i izručenju u Bosnu i Hercegovinu.

Zaplijenjena količina opojne droge na ilegalnom narko tržištu u zemljama EU dostiže cijenu od više od milijun eura, te se krijumčarenjem ove opojne droge ostvaruje velika nezakonita imovinska korist.

Ovo je jedna u nizu zapljena velikih količina opojne droge “marihuana-skunk” u količinama od više stotina kilograma koje je u ovoj godini, u okviru predmeta na kojima radi, Tužiteljstvo BiH realiziralo zajedno sa partnerskim policijskim i sigurnosnim agencijama iz BiH i zemalja regiona.

 


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba