Вијести

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ЗА КОРУПТИВНО КРИВИЧНО ДЈЕЛО ПРОТИВ ВИШЕГ ИНСПЕКТОРА У ГРАНИЧНОЈ ПОЛИЦИЈИ БиХ

23.12.2020. 13:46

Оптужени Самарџић Сенад (1973) терети се да је примио незакониту имовинску корист како би посредовао у поврату моторног возила које је одузето од стране Граничне полиције БиХ.

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ЗА КОРУПТИВНО КРИВИЧНО ДЈЕЛО ПРОТИВ ВИШЕГ ИНСПЕКТОРА У ГРАНИЧНОЈ ПОЛИЦИЈИ БиХ

Тужилац Посебног одјела за организовани криминал, привредни криминал и корупцију Тужилаштва БиХ подигао је оптужницу против:

-           Самарџић Сенада, зв. “Кићо”, рођеног 1973. године, запослен у чину вишег инспектора у Граничној полицији БиХ.

Оптужени се терети да је средином 2020. године, користећи својство полицијског службеника - вишег инспектора Граничне полиције Босне и Херцеговине те положај и утицај на основу пријатељске везе са другим припадницима Граничне полиције БиХ, примио дар у виду новчаног износа како би незаконито посредовао и ургирао да се лицу са подручја Босанске Крупе врати путничко моторно возило, које је раније одузето у оквиру предмета и службених радњи Граничне полиције БиХ ЈГП Велика Кладуша.

Оптужени се терети да је, приликом остваривања утицаја на поврату возила, лично дошао у кућу наведеног лица гдје је примио новчани износ као награду за незаконито посредовање.

Оптужени се терети да је посредовао користећи свој службени, друштвени и утицајни положај да службено лице у институцијама БиХ  изврши службену радњу те захтијевао и примио корист за себе чиме је починио кривично дјело-примање награде или другог облика користи за трговину утицајем из члана 219. став 3. у вези става 2. Кривичног закона Босне и Херцеговине.

Оптужница је прослијеђена Суду БиХ.

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba