Vijesti

PRIJEDLOG PRITVORA ZA 8 OSOBA LIŠENIH SLOBODE U POLICIJSKOJ AKCIJI KODNOG NAZIVA “JUG”

22.12.2020. 15:35

Nakon ispitivanja osumnjičenih osoba, postupajući tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kiminal i korupciju Tužiteljstva BiH uputio je prema Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora od 30 dana za ukupno 8 osumnjičenih.

PRIJEDLOG PRITVORA ZA 8 OSOBA LIŠENIH SLOBODE U POLICIJSKOJ AKCIJI KODNOG NAZIVA “JUG”

Mjera pritvora predložena je za osumnjičene: 

- Refika Hasanovića, rođenog 1970. godine iz Sarajeva,

- Mirzu Hodžića, rođenog 1988. godine iz Doboja,

- Muhameda Mudrova, rođenog 1986. godine iz Doboja,

- Enesa Kantića, rođenog 1982. godine  iz Tešnja,

- Almira Ahmića, rođenog 1985. godine iz Tešnja,

- Alena Dugalića, rođenog 1989. godine iz Tešnja,

- Adnana Dizdarevića, rođenog 1981. godine iz Zenice, i

- Nedima Bukvića, rođenog 1986. godine iz Doboja.

Mjera pritvora prema osumnjičenim predložena je iz razloga propisanih člankom 132. stavak 1. točka b) i c) ZKP-a BiH, odnosno zbog postojanja osnovane bojazni da bi, ukoliko bi se našli na slobodi, mogli uništiti, sakriti, izmijeniti ili krivotvoriti dokaze ili tragove važne za kazneni postupak, kao i da bi boravkom na slobodi mogli ponoviti kazneno djelo.

Ovi osumnjičeni su pod istragom u predmetu u kojem je provedena akcija kodnog naziva „Jug“, koja je realizirana uz suradnju policijskih djelatnika Državne agencije za istrage i zaštitu-SIPA.

Ove aktivnosti rezultat su višemjesečne temeljne istrage koju je provodilo Tužiteljstvo BiH u suradnji sa SIPA-om, a navedene osobe su pod istragom zbog kaznenog djela neovlašteni promet opojnim drogama iz članka 195. stavak 2. u svezi sa stavkom 1. KZ-a BiH.

U okviru istrage utvrđeno je da je tijekom 2020. godine prvoosumnjičeni organizirao skupinu ljudi na području BiH, a kojoj su kao pripadnici pristupili i ostali osumnjičeni, a koja je organizirana radi neovlaštenog međunarodnog prijenosa i prodaje opojnih droga “Kanabis-Skank“ i „Spid“ sa područja Albanije na područje BiH.

Tužiteljstvo BiH nastavlja intenzivan rad na predmetu.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba