Вијести

УПУЋЕН ПРИЈЕДЛОГ ПРИТВОРА, МЈЕРА ЗАБРАНЕ И РАСПИСИВАЊА ПОТЈЕРНИЦЕ ЗА УКУПНО 5 ЛИЦА ЛИШЕНИХ СЛОБОДЕ У ОКВИРУ АКЦИЈЕ КОДНОГ НАЗИВА “WOLF”

17.12.2020. 15:15

Приједлог притвора упућен је за једног осумњиченог, за осумњиченог који је изван БиХ затражено је расписивање међународне потјернице, те мјере забране за тројицу осумњичених.

УПУЋЕН ПРИЈЕДЛОГ ПРИТВОРА, МЈЕРА ЗАБРАНЕ И РАСПИСИВАЊА ПОТЈЕРНИЦЕ ЗА УКУПНО 5 ЛИЦА ЛИШЕНИХ СЛОБОДЕ У ОКВИРУ АКЦИЈЕ КОДНОГ НАЗИВА “WOLF”

Након испитивања осумњичених лица, поступајући тужилац Посебног одјела за организовани криминал, привредни криминал и корупцију упутио је према Суду БиХ приједлог за одређивање притвора и мјера забране за осумњичене:

1.     Вуковић Ранко, рођен 1969. године у Фочи, мјеру притвора у трајању од 30 дана из разлога описаних у члану 132. став 1. тачке б) и ц) ЗКП-а БиХ, односно због опасности да би боравком на слободи могао ометати истрагу, прикривати доказе те вршити утицај на свједоке или саучеснике, као и поновити кривично дјело или довршити започето.

2.     В.Р. рођен 1976. године у Плужинама, држављанин Црне Горе, мјеру притвора у трајању од 30 дана, из разлога описаних у члану 132. став 1. тачка а) ЗКП-а БиХ, због опасности од бјекства осумњиченог, те расписивање међународне потјернице јер се осумњичени налази на подручју Црне Горе.

3.     Милутиновић Јован, рођен 1994. године у Фочи, мјеру забране напуштања боравишта, забране путовања и ограничења кретања на адреси на којој осумњичени борави, из члана 126. ЗКП-а БиХ.

4.     Јанковић Ратко, рођен 1994. године у Фочи, мјеру забране напуштања боравишта и забране путовања, ограничење кретања на град Фочу и обавезно периодично јављање у полицијску станицу, из члана 126. ЗКП-а БиХ.

5.     Обреновић Раденко, рођен 1969. године у Фочи, мјеру забране напуштања боравишта и забране путовања, ограничење кретања на град Фоча, те обавезно периодично јављање у полицијску станицу из члана 126. ЗКП-а БиХ.

Осумњичени су под истрагом и терете се да су, као организована група, вршили кријумчарење и даљу продају велике количине акцизних производа који нису били обиљежени акцизним маркицама Босне и Херцеговине, у складу са пореским законодавством БиХ.

На наведени начин остваривали су велику незакониту имовинску корист, те нанијели штету буџету и свим грађанима Босне и Херцеговине.

Тужилаштво БиХ наставља интензивну истрагу у односу на све осумњичене који су били обухваћени акцијом коју су, по налогу Тужилаштва БиХ, провели полицијски службеници Граничне полиције БиХ и МУП-а РС.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba