Vijesti

TUŽITELJSTVO BOSNE I HERCEGOVINE REALIZIRA AKCIJU U BORBI PROTIV NEDOZVOLJENOG PROMETA TROŠARINSKIH PROIZVODA KODNOG NAZIVA “WOLF”

16.12.2020. 10:37

Meta akcije je 14 osumnjičenih osoba, uglavnom sa područja Foče i okolice, koje su osumnjičene da su u drugoj polovici 2020. godine vršile krijumčarenje i prodaju velike količine cigareta bez trošarinskih markica BiH, čime su ostvarili veliku nezakonitu imovinsku korist i nanijeli štetu proračunu Bosne i Hercegovine.

TUŽITELJSTVO BOSNE I HERCEGOVINE REALIZIRA AKCIJU U BORBI PROTIV NEDOZVOLJENOG PROMETA TROŠARINSKIH PROIZVODA KODNOG NAZIVA “WOLF”

Postupajući tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH nalazi se na terenu, gdje koordinira rad policijskih djelatnika koji sudjeluju u akciji.

U akciji sudjeluje više od 250 policijskih djelatnika Granične policije Bosne i Hercegovine i MUP-a Republike Srpske.

Pretresi se vrše na ukupno 20 lokacija, a meta operacije je 14 osumnjičenih osoba, uglavnom sa područja Foče i okolice, koje su pod istragom i terete se da su djelujući kao organizirana skupina vršile krijumčarenje, uglavnom sa područja Crne Gore u BiH i daljnju distribuciju na ilegalnom tržištu duhanskih prerađevina u BiH, velikih količina cigareta koje nisu bile obilježene trošarinskim markicama, kako je propisano poreznim zakonodavstvom Bosne i Hercegovine.

Izvršenje kaznenih djela realizirano je za vrijeme pandemije Covid 19 u Bosni i Hercegovini.

Prema prikupljenim dokazima, šteta nanesena proračunu BiH je najmanje oko 400 000 KM.

Tijekom istrage prikupljeni su dokazi da su osumnjičeni djelovali kao organizirana skupina sa jasno podijeljenim ulogama i zadacima u izvršenjima kaznenih djela.

Osumnjičeni će biti predati postupajućem tužitelju koji će donijeti odluku o daljnjim aktivnostima u predmetu.

 


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba