Вијести

ОПТУЖЕНИ ЗА ПОРЕСКУ УТАЈУ СПОРАЗУМНО ПРИЗНАО КРИВИЦУ

08.12.2020. 11:00

За оптуженог Делић Зорана (1967) из Београда, споразумом  је предвиђена казна затвора од 1 године, новчана казна од 2000 КМ, те одузимање незаконите имовинске користи у износу од 55.854 КМ.

ОПТУЖЕНИ ЗА ПОРЕСКУ УТАЈУ СПОРАЗУМНО ПРИЗНАО КРИВИЦУ

Оптужени Делић Зоран (1967), директор и одговорно лице у правном лицу ДЕЛ ИНВЕСТ д.о.о. Бања Лука, који је лишен слободе на основу међународне потјернице и изручен у БиХ, у потпуности је у присутности адвоката признао кривицу за кривично дјело порезне утаје или преваре из члана 210. Кривичног закона Босне и Херцеговина.

У складу са споразумом, тужилац Посебног одјела за организовани криминал, привредни криминал и корупцију, за оптуженог је предложио казну затвора у трајању од 1 године, као споредну казну новчану казну од 2000 КМ, те одузимање незаконите имовинске користи у износу од 55.854 КМ.

Оптужени је незакониту имовинску корист већ уплатио на рачун буџета БиХ, што је био услов тужилаштва за закључивање споразума.

Предвиђена казна је сразмјерна са улогом и одговорношћу оптуженог у извршењу кривичног дјела.

Потписивањем споразума оптужени се одриче права на суђење те права на жалбу на пресуду коју му, на основу споразума, изрекне Суд БиХ.

Споразум је прослијеђен Суду БиХ.

 

 

 

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba