Vijesti

OPTUŽENI ZA POREZNU UTAJU SPORAZUMNO PRIZNAO KRIVNJU

08.12.2020. 11:00

Za optuženog Delić Zorana (1967) iz Beograda, sporazumom  je predviđena kazna zatvora od 1 godine, novčana kazna od 2000 KM, te oduzimanje nezakonite imovinske koristi u iznosu od 55.854 KM.

OPTUŽENI ZA POREZNU UTAJU SPORAZUMNO PRIZNAO KRIVNJU

Optuženi Delić Zoran (1967), ravnatelj i odgovorna osoba u pravnoj osobi DEL INVEST d.o.o. Banja Luka, koji je lišen slobode na temelju međunarodne tjeralice i izručen u BiH, u cijelosti je u nazočnosti odvjetnika priznao krivnju za kazneno djelo porezne utaje ili prijevare iz članka 210. Kaznenog zakona Bosne i Hercegovina. 

Sukladno sporazumu, tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, za optuženog je predložio kaznu zatvora u trajanju od 1 godine, kao sporednu kaznu novčanu kaznu od 2000 KM, te oduzimanje nezakonite imovinske koristi u iznosu od 55.854 KM.

Optuženi je nezakonitu imovinsku korist već uplatio na račun proračuna BiH, što je bio uvjet tužiteljstva za zaključivanje sporazuma.

Predviđena kazna je srazmjerna ulozi i odgovornosti optuženog u izvršenju kaznenog djela. 

Potpisivanjem sporazuma optuženi se odriče prava na suđenje te prava na žalbu na presudu koju mu, na temelju sporazuma, izrekne Sud BiH.

Sporazum je proslijeđen Sudu BiH.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba