Вијести

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ЗА КРИВИЧНО ДЈЕЛО МЕЂУНАРОДНОГ НАВОЂЕЊА НА ПРОСТИТУЦИЈУ

26.11.2020. 11:43

Оптужена Максимовић Тијана (1992) из Београда, терети се за кривично дјело почињено на подручју Бијељине у мјесецу мају 2020. године.

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ЗА КРИВИЧНО ДЈЕЛО МЕЂУНАРОДНОГ НАВОЂЕЊА НА ПРОСТИТУЦИЈУ

Тужилац Одјела III Тужилаштва БиХ подигао је оптужницу против:

-       Максимовић Тијане, рођене 1992. године у Руми, држављанке Р Србије.

Оптужена се тререти да је, крајем мјесеца маја 2020. године, подстицала држављанке Р Србије са подручја Београда, Г. С. и С. П., да у циљу пружања сексуалних услуга отпутују са њом у Босну и Херцеговину, на подручје града Бијељине, те да на приватној забави пружају сексуалне услуге за новчане износе од по 500 евра.

Како се наводи у оптужници оптужена је, заједно са наведеним лицима, дана 27.05. за вријеме трајања пандемије Covid 19, илегално ушла у Босну и Херцеговину преко водене границе на ријеци Сави, одакле су превезене на договорену приватну забаву у мјесту Сухо Поље у близини Бијељине.

Полицијски службеници МУП-а РС, доласком на наведену локацију прекинули су одржавање забаве, те наведена лица лишили слободе.

Оптужена се терети да је са умишљајем, у циљу остваривања незаконите зараде, врбовала и наводила два лица, стране држављанке, на пружање сексуалних услуга у држави у којој немају пребивалиште ни држављанство, чиме је починила кривично дјело - међународно навођење на проституцију из члана 187. став 1. Кривичног закона Босне и Херцеговине.

Оптужница је прослијеђена на потврђивање Суду БиХ.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba