Vijesti

PODIGNUTA OPTUŽNICA ZA KRIVIČNO DJELO MEĐUNARODNOG NAVOĐENJA NA PROSTITUCIJU

26.11.2020. 11:43

Optužena Maksimović Tijana (1992) iz Beograda, tereti se za krivično djelo počinjeno na području Bijeljine u mjesecu maju 2020. godine.

PODIGNUTA OPTUŽNICA ZA KRIVIČNO DJELO MEĐUNARODNOG NAVOĐENJA NA PROSTITUCIJU

Tužilac Odjela III Tužilaštva BiH podigao je optužnicu protiv:

- Maksimović Tijane, rođene 1992. godine u Rumi, državljanke R Srbije.

Optužena se trereti da je, krajem mjeseca maja 2020. godine, podsticala državljanke R Srbije sa područja Beograda, G. S. i S. P., da u cilju pružanja seksualnih usluga otputuju sa njom u Bosnu i Hercegovinu, na područje grada Bijeljine, te da na privatnoj zabavi pružaju seksualne usluge za novčane iznose od po 500 eura.

Kako se navodi u optužnici optužena je, zajedno sa navedenim osobama, dana 27.05. za vrijeme trajanja pandemije Covid 19, ilegalno ušla u Bosnu i Hercegovinu preko vodene granice na rijeci Savi, odakle su prevezene na dogovorenu privatnu zabavu u mjestu Suho Polje u blizini Bijeljine.

Policijski službenici MUP-a RS, dolaskom na navedenu lokaciju prekinuli su održavanje zabave, te navedene osobe lišili slobode.

Optužena se tereti da je sa umišljajem, u cilju ostvarivanja nezakonite zarade, vrbovala i navodila dvije osobe, strane državljanke, na pružanje seksualnih usluga u državi u kojoj nemaju prebivalište ni državljanstvo, čime je počinila krivično djelo - međunarodno navođenje na prostituciju iz člana 187. stav 1. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH.

 


 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba