Вијести

НА ЕКСХУМАЦИЈИ У КОТОР ВАРОШИ ПРОНАЂЕНИ ПОСМРТНИ ОСТАЦИ ЈЕДНОГ ЛИЦА

20.11.2020. 15:02

Према прелиминарним информацијама ради се о жртви хрватске националности, убијеној 1992. године, за којом се дуже времена трагало.

НА ЕКСХУМАЦИЈИ У КОТОР ВАРОШИ ПРОНАЂЕНИ ПОСМРТНИ ОСТАЦИ ЈЕДНОГ ЛИЦА

На локалитету Плитска, у општини Котор Варош, врши се процес ексхумације и потраге за посмртним остацима несталих лица из протеклог рата који, по налогу тужиоца из Посебног одјела за ратне злочине, на терену координишу истражилац и стручни сарадник Тужилаштва БиХ.

На локацији су пронађени посмртни остаци једног лица. Према доступним информацијама, претпоставља се да се ради о жртви хрватске националности са подручја Котор Вароши, која је убијена 1992. године, а идентитет лица биће детаљно утврђен путем ДНК анализе.

Посмртни остаци биће прослијеђени на даљу судско-медицинску обраду и утврђивање идентитета.

На мјесту ексхумације активности су координисали истражилац и стручни сарадник Посебног одјела за ратне злочине, а у процесу ексхумације учествовали су представници Института за нестала лица (ИНЛ) БиХ, љекар судске медицине, радници и механизација, као и полицијски службеници МУП-а РС.

Истражиоци и стручно особље, под надзором поступајућих тужилаца, готово свакодневно учествују у процесима ексхумација и тражења несталих лица, процесима идентификација и другим активностима у тражењу несталих лица, у свим крајевима Босне и Херцеговине.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba