Вијести

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ЗА КРИВИЧНО ДЈЕЛО НЕДОЗВОЉЕН ПРОМЕТ АКЦИЗНИХ ПРОИЗВОДА

16.11.2020. 11:52

Тужилац Тужилаштва БиХ подигао је оптужницу против Милана Стопарића, рођеног 1993. године у Брчком, држављанина Босне и Херцеговине, који се терети за незаконит промет око 100 килограма дувана.

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ЗА КРИВИЧНО ДЈЕЛО НЕДОЗВОЉЕН ПРОМЕТ АКЦИЗНИХ ПРОИЗВОДА

Оптужени се терети да је незаконито прибавио већу количину акцизне робе - дувана, који није био обиљежен контролним и пореским маркицама на начин прописан пореским законодавством БиХ, са намјером да дуван стави у промет на илегалном тржишту.

Према наводима оптужнице, оптужени је резани дуван припремљен у облик погодан за конзумацију у количини од 100 кг и 430 гр, запакован у ПВЦ врећице, за који није посједовао потребну документацију, превозио у путничком моторном возилу са циљем да стави дуван у промет, те је затечен приликом управљања наведеним возилом на подручју Велике Кладуше и у тој намјери је спријечен контролом од стране овлаштених службених лица.

Законом прописане акцизе и дажбине за наведену количину дувана износе више од 10 000 КМ.

Оптужени се терети да је починио кривично дјело недозвољен промет акцизних производа из члана 210а. став 1. КЗ-а БиХ у вези са чланом 26. истог Закона.  

Оптужница је прослијеђена на потврђивање Суду БиХ.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba