Vijesti

PREDLOŽENA MJERA PRITVORA ZA TRI OSOBE LIŠENE SLOBODE U POLICIJSKOJ AKCIJI KODNOG NAZIVA “BOAT“

06.11.2020. 13:19

Nakon ispitivanja osumnjičenih osoba, postupajući tužilac Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kiminal i korupciju Tužilaštva BiH uputio je prema Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora za tri osumnjičene osobe.

 

PREDLOŽENA MJERA PRITVORA ZA TRI OSOBE LIŠENE SLOBODE U POLICIJSKOJ AKCIJI KODNOG NAZIVA “BOAT“

Mjera pritvora prema osumnjičenim predložena je iz razloga propisanih članom 132. stav 1. tačka b) i c) ZKP-a BiH, odnosno zbog postojanja osnovane bojazni da bi, ukoliko bi se našli na slobodi, mogli uništiti, sakriti, izmijeniti ili krivotvoriti dokaze ili tragove važne za krivični postupak,  kao i da bi boravkom na slobodi mogli ponoviti krivično djelo.

Osumnjičeni su pod istragom Tužilaštva BiH i sumnjiče se da su počinili krivična djela udruživanje radi činjenja krivičnih djela iz člana 249. KZ-a BiH, a u vezi sa krivičnim djelima krijumčarenje ljudi iz člana 189. i krijumčarenje iz člana 214. KZ-a BiH.

Navedene osobe lišene su slobode u akciji kodnog naziva “Boat” koja je izvedena po nalogu Tužilaštva BiH u više gradova diljem Bosne i Hercegovine. Tokom akcije izvršeni su i pretresi objekata na više lokacija, te su pronađeni predmeti izvršenja krivičnog djela, koji su privremeno oduzeti.

Tužilaštvo BiH nastavlja intenzivan rad na predmetu.


 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba