Vijesti

PO NALOGU TUŽITELJSTVA BiH REALIZIRA SE AKCIJA KODNOG NAZIVA “BOAT” USMJERENA NA BORBU PROTIV KRIJUMČARENJA MIGRANATA I KRIJUMČARENJA ROBA SA KORUPTIVNIM ELEMENTIMA

04.11.2020. 13:49

Po nalogu tužitelja iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH policijski djelatnici Granične policije BiH, realiziraju akciju kodnog naziva „BOAT“, usmjerenu na pretrese i lišenje slobode većeg broja osoba.

PO NALOGU TUŽITELJSTVA BiH REALIZIRA SE AKCIJA KODNOG NAZIVA “BOAT” USMJERENA NA BORBU PROTIV KRIJUMČARENJA MIGRANATA I KRIJUMČARENJA ROBA SA KORUPTIVNIM ELEMENTIMA

Pod nadzorom Tužiteljstva BiH, policijski djelatnici Granične policije BiH vrše pretrese na više lokacija u BiH koje koriste osumnjičene osobe. Određen broj osoba je lišen slobode, među kojima je i jedan policijski djelatnik Granične policije BiH.

Navedene osobe su pod istragom Tužiteljstva BiH zbog postojanja osnova sumnje da su osumnjičene osobe, državljani BiH, kao članovi organizirane skupine, počinile kazneno djelo udruživanje radi činjenja kaznenih djela iz članka 249. KZ-a BiH, a u svezi sa kaznenim djelom krijumčarenje osoba iz članka 189., krijumčarenje iz članka 214. i zlouporaba službenog položaja ili ovlasti iz članka 220. KZ-a BiH.

Akcija je usmjerena na razbijanje organiziranih skupina koje su se bavile krijumčarenjem ljudi i krijumčarenjem roba.

Tijekom pretresa privremeno su oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz o izvršenju kaznenih djela u kaznenom postupku.

Nakon provedene akcije, prema instrukciji tužitelja, preduzet će se daljnje radnje prema osumnjičenima.

Provedene aktivnosti dio su strateških mjera koje se poduzimaju u Bosni i Hercegovini u borbi protiv organiziranih ilegalnih migracija.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba