Вијести

НАСТАВАК АКЦИЈЕ КОДНОГ НАЗИВА “БЕСТ”

04.11.2020. 13:43

Координисаном акцијом Тужилаштва БиХ и SIPA-е лишени су слободе осумњичени за организовано кријумчарење миграната преко границе на ријеци Дрини, дужи временски период.

НАСТАВАК АКЦИЈЕ КОДНОГ НАЗИВА “БЕСТ”

Поступајући по налогу тужиоца из Посебног одјела за организовани криминал, привредни криминал и корупцију Тужилаштва БиХ полицијски службеници SIPA-е, у сарадњи са полицијским службеницима МУП-а РС, на подручју Зворника извршили су претерсе и лишили су слободе шест осумњичених лица.

Осумњичени су под истрагом и терете се да су као чланови групе за организовани криминал, која је организована ради пребацивања илегалних миграната из Р Србије у Босну и Херцеговину и даље према земљама ЕУ, те да су починили кривично дјело организирани криминал из члана 250. у вези са кривичним дјелом из члана 189. кријумчарење лица КЗ-а БиХ.

Проведене активности дио су стратешких мјера које се предузимају у Босни и Херцеговини, у борби против организованих илегалних миграција.

Осумњичена лица, у оквиру оперативне међународне акције “Бест”, под истрагом су и осумњичена су да су дјелујући са њима познатим лицима са подручја Р Србије учествовала у планирању, организовању и реализовању кријумчарења илегалних миграната са територије Р Србије на територију Босне и Херцеговине, преко водене границе на ријеци Дрини.

Након што испита осумњичена лица, поступајући тужилац одлучиће о даљим активностима у овом предмету.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba