Vijesti

NASTAVAK AKCIJE KODNOG NAZIVA “BEST”

04.11.2020. 13:43

Koordiniranom akcijom Tužiteljstva BiH i SIPA-e lišeni su slobode osumnjičeni za organizirano krijumčarenje migranata preko granice na rijeci Drini, duže vremensko razdoblje.

 

NASTAVAK AKCIJE KODNOG NAZIVA “BEST”

Postupajući po nalogu tužitelja iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH policijski djelatnici SIPA-e, u suradnji sa policijskim djelatnicima MUP-a RS, na području Zvornika izvršili su pretrese i lišili su slobode šest osumnjičenih osoba.

Osumnjičeni su pod istragom i terete se da su kao članovi skupine za organizirani kriminal, koja je organizirana radi prebacivanja ilegalnih migranata iz R Srbije u Bosnu i Hercegovinu i dalje prema zemljama EU, te da su počinili kazneno djelo organizirani kriminal iz članka 250. u svezi sa kaznenim djelom iz članka 189. krijumčarenje osoba KZ-a BiH.

Provedene aktivnosti dio su strateških mjera koje se poduzimaju u Bosni i Hercegovini, u borbi protiv organiziranih ilegalnih migracija.

Osumnjičene osobe, u okviru operativne međunarodne akcije “Best”, pod istragom su i osumnjičene su da su djelujući sa njima poznatim osobama sa područja R Srbije sudjelovale u planiranju, organiziranju i realiziranju krijumčarenja ilegalnih migranata sa teritorija R Srbije na teritorij Bosne i Hercegovine, preko vodene granice na rijeci Drini.

Nakon što ispita osumnjičene osobe, postupajući tužitelj odlučit će o daljnjim aktivnostima u ovom predmetu.

 


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba