Вијести

У КОЗАРСКОЈ ДУБИЦИ ЗАВРШЕНА ЕКСХУМАЦИЈА

30.10.2020. 13:49

Под надзором Тужилаштва БиХ на локалитету Просара-Бијаковац, општина Козарска Дубица, завршен је процес ексхумације. Пронађени су посмртни остаци једног лица мушког пола.

У КОЗАРСКОЈ ДУБИЦИ ЗАВРШЕНА ЕКСХУМАЦИЈА

Ексхумацију и рад свих лица укључених у процес ексхумације, под надзором поступајућег тужиоца из Посебног одјела за ратне злочине Тужилаштва БиХ и уз наредбу Суда БиХ, координисао је истражилац Тужилаштва БиХ.

Посмртни остаци ће бити пребачени у Комеморативно-идентификациони центар (КИП) Шејковача у Санском Мосту, ради даље форензичке обраде и идентификације жртве чији су посмртни остаци пронађени.

Тренутно постоје одређена сазнања о могућем идентитету жртве, а што ће се накнадно утврђивати путем анализе ДНК-а. Сарадњу у циљу проналаска посмртних остатака и провјере чињеница активно је пружала SIPA која је, заједно са Тужилаштвом БиХ, доводила свједока на лице мјеста ради утврђивања тачне локације.

У процесу тражења и ексхумације посмртних остатака учествовали су службеници Института за нестала лица БиХ, љекар судско-медицинске струке, као и полицијски службеници ПС Козарска Дубица.

Запосленици Тужилаштва БиХ готово свакодневно учествују у тражењу посмртних остатака и ексхумацијама жртава ратних злочина широм БиХ.

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba