Vijesti

GLAVNA TUŽITELJICA ODRŽALA KOLEGIJ ODJELA II I III TUŽITELJSTVA BiH

29.10.2020. 15:33

Glavna tužiteljica Gordana Tadić pozvala je na dodatne napore i angažman tužitelja i osoblja Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal, korupciju i terorizam i Općeg odjela III, sa ciljem ostvarenja što boljih rezultata unatoč ograničenjima, restrikcijama i poteškoćama prouzročenim pandemijom Covid 19.  

GLAVNA TUŽITELJICA ODRŽALA KOLEGIJ ODJELA II I III TUŽITELJSTVA BiH

Središnje teme odnosile su se na plan i realizaciju rezultata rada do konca 2020. godine, kao i nastavak aktivnosti na prevazilaženju problema i održavanju radnih procesa usljed poteškoća prouzročenih pandemijom.

Glavna tužiteljica istakla je da je potrebno nastaviti intenzivan rad u svim odsjecima u ovim tužiteljskim odjelima, a također istaknuto je da navedeni odjeli rade na realizaciji prioriteta definiranih u okviru preporuka Europskog povjerenstva i procesa europskih integracija, a koji se odnose na borbu protiv korupcije visoke razine, trgovine ljudima, kao i predmetima za izborne prijevare i povrede izbornog procesa. 

Tužitelji ovih odjela sudjeluju i u većem broju međunarodnih operacija sa partnerskim institucijama iz zemalja regiona, EU i svijeta, te su aktivni u zajedničkim istražnim timovima koji okupljaju predstavnike više institucija i agencija i radni procesi nisu obustavljeni usljed posljedica pandemije, već su prilagođeni novonastalim uvjetima. 

Također, tužitelji iz ovih odjela rade na većem broju predmeta tako da će se na koncu godine moći zaokružiti rezultati rada ovih odjela, kao i tužiteljstva u cjelini.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba