Vijesti

GLAVNA TUŽITELJICA ODRŽALA KOLEGIJ ODJELA II I III TUŽILAŠTVA BiH

29.10.2020. 15:33

Glavna tužiteljica Gordana Tadić pozvala je na dodatne napore i angažman tužilaca i osoblja Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal, korupciju i terorizam i Opšteg odjela III, sa ciljem ostvarenja što boljih rezultata uprkos ograničenjima, restrikcijama i poteškoćama prouzrokovanim pandemijom Covid 19.  

GLAVNA TUŽITELJICA ODRŽALA KOLEGIJ ODJELA II I III TUŽILAŠTVA BiH

Centralne teme odnosile su se na plan i realizaciju rezultata rada do kraja 2020. godine, kao i nastavak aktivnosti na prevazilaženju problema i održavanju radnih procesa usljed poteškoća prouzrokovanih pandemijom.

Glavna tužiteljica istakla je da je potrebno nastaviti intenzivan rad u svim odsjecima u ovim tužilačkim odjelima, a također istaknuto je da navedeni odjeli rade na realizaciji prioriteta definisanih u okviru preporuka Evropske komisije i procesa evropskih integracija, a koji se odnose na borbu protiv korupcije visokog nivoa, trgovine ljudima, kao i predmetima za izborne prevare i povrede izbornog procesa. 

Tužioci ovih odjela sudjeluju i u većem broju međunarodnih operacija sa partnerskim institucijama iz zemalja regiona, EU i svijeta, te su aktivni u zajedničkim istražnim timovima koji okupljaju predstavnike više institucija i agencija i radni procesi nisu obustavljeni usljed posljedica pandemije, već su prilagođeni novonastalim uslovima. 

Također, tužioci iz ovih odjela rade na većem broju predmeta tako da će se na kraju godine moći zaokružiti rezultati rada ovih odjela, kao i tužilaštva u cjelini.

 

 


 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba