Вијести

ГЛАВНА ТУЖИТЕЉКА УЧЕСТВОВАЛА НА ОТВАРАЊУ ИЗЛОЖБЕ –ПРИКАЗ РАДА И ДОПРИНОСА МЕЂУНАРОДНОГ КРИВИЧНОГ СУДА ЗА БИВШУ ЈУГОСЛАВИЈУ-МКСЈ

29.10.2020. 12:15

Тужилаштво Босне и Херцеговине у свом раду има добру и отворену сарадњу са МКСЈ/МРМКС-ом, као партнерском институцијом у борби против некажњивости ратних злочина.

ГЛАВНА ТУЖИТЕЉКА УЧЕСТВОВАЛА НА ОТВАРАЊУ ИЗЛОЖБЕ –ПРИКАЗ РАДА И ДОПРИНОСА МЕЂУНАРОДНОГ КРИВИЧНОГ СУДА ЗА БИВШУ ЈУГОСЛАВИЈУ-МКСЈ

Главна тужитељка Тужилаштва Босне и Херцеговине, Гордана Тадић, учествовала је на отварању сталне изложбене поставке-Приказ рада и доприноса Међународног кривичног суда за бившу Југославију (МКСЈ), које је одржано у сарајевској Вијећници.

Наведена стална изложбена поставка значајно ће допринијети да рад и наслијеђе МКСЈ-а у Ден Хагу буде доступно  и приступачно свим жртвама, грађанима, члановима правосудне и академске  заједнице и свим заинтересованим за рад ове међународне правосудне институције.

Тужилаштво Босне и Херцеговине, од свог оснивања, има добру и отворену сарадњу и комуникацију са Тужилаштвом и Судом при МКСЈ/МРМКС-у, кроз размјену информација, доказа, докумената, те континуирану сарадњу у процесуирању предмета тешких кршења међународног хуманитарног права.

Тужилаштво Босне и Херцеговине, од свог оснивања, у Посебном одјелу за ратне злочине већ 16 година ради на процесуирању предмета ратних злочина, доношењу правде жртвама, те борби против некажњивости ратних злочина почињених у Босни и Херцеговини.

До данас је Тужилаштво БиХ подигло оптужнице за ратне злочине против скоро 900 лица, а у поступцима пред Судом БиХ правоснажно су  изречене казне од више од 3100 година затвора. 

 

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba