Vijesti

GLAVNA TUŽITELJICA SUDJELOVALA NA OTVARANJU IZLOŽBE –PRIKAZ RADA I DOPRINOSA MEĐUNARODNOG KAZNENOG SUDA ZA BIVŠU JUGOSLAVIJU-MKSJ

29.10.2020. 12:15

Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine u svom radu ima dobru i otvorenu suradnju sa MKSJ/MRMKS-om, kao partnerskom institucijom u borbi protiv nekažnjivosti ratnih zločina.

 

GLAVNA TUŽITELJICA SUDJELOVALA NA OTVARANJU IZLOŽBE –PRIKAZ RADA I DOPRINOSA MEĐUNARODNOG KAZNENOG SUDA ZA BIVŠU JUGOSLAVIJU-MKSJ

Glavna tužiteljica Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, Gordana Tadić, sudjelovala je na otvaranju stalne izložbene postavke-Prikaz rada i doprinosa Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju (MKSJ), koje je održano u sarajevskoj Vijećnici.

Navedena stalna izložbena postavka značajno će doprinijeti da rad i naslijeđe MKSJ-a u Den Haagu bude dostupno  i pristupačno svim žrtvama, građanima, članovima pravosudne i akademske  zajednice i svim zainteresiranim za rad ove međunarodne pravosudne institucije.

Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine, od svog utemeljenja, ima dobru i otvorenu suradnju i komunikaciju sa Tužiteljstvom i Sudom pri MKSJ/MRMKS-u, kroz razmjenu informacija, dokaza, dokumenata, te kontinuiranu suradnju u procesuiranju predmeta teških kršenja međunarodnog humanitarnog prava.

Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine, od svog utemeljenja, u Posebnom odjelu za ratne zločine već 16 godina radi na procesuiranju predmeta ratnih zločina, donošenju pravde žrtvama, te borbi protiv nekažnjivosti ratnih zločina počinjenih u Bosni i Hercegovini.

Do danas je Tužiteljstvo BiH podiglo optužnice za ratne zločine protiv skoro 900 osoba, a u postupcima pred Sudom BiH pravomoćno su  izrečene kazne od više od 3100 godina zatvora.  


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba