Вијести

У ТУЖИЛАШТВУ БиХ ОДРЖАН КОЛЕГИЈ ТУЖИЛАЦА ПОСЕБНОГ ОДЈЕЛА ЗА РАТНЕ ЗЛОЧИНЕ

29.10.2020. 11:41

Главна тужитељка Гордана Тадић позвала је на додатне напоре и ангажман тужилаца и особља Посебног одјела за ратне злочине, са циљем остварења што бољих резултата у овом одјелу, упркос ограничењима, рестрикцијама и потешкоћама проузрокованим пандемијом Covid 19.

У ТУЖИЛАШТВУ БиХ ОДРЖАН КОЛЕГИЈ ТУЖИЛАЦА ПОСЕБНОГ ОДЈЕЛА ЗА РАТНЕ ЗЛОЧИНЕ

Главна тужитељка Тужилаштва Босне и Херцеговине, Гордана Тадић, одржала је колегиј тужилаца Посебног одјела за ратне злочине Тужилаштва БиХ.

На састанку је истакнуто да је ситуација са пандемијом Covid 19, ограниченост кретања и путовања, као и састајања више лица највеће потешкоће проузроковала управо у истрагама и раду на предметима овог одјела.

И поред тога, тужиоци и запосленици ПОРЗ-а предузели су додатне напоре како би се реализовао што већи број истражних активности, саслушања свједока, прикупљања доказа и рада на ексхумацијама, тако да ће се на крају године моћи заокружити резултати рада овог одјела, као и тужилаштва у цјелини, у сложеним условима рада проузрокованим пандемијом  Covid-19.

Главна тужитељка истакла је да се у складу са Ревидираном стратегијом за рад на предметима ратних злочина и реализацијом препорука из Извјештаја о напретку суткиње Џоане Корнер, у наредном периоду, осим Тужилаштва БиХ, очекује фокусирање свих правосудних институција у Босне и Херцеговини на рјешавању што већег броја предмета.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba