Vijesti

U TUŽITELJSTVU BiH ODRŽAN KOLEGIJ TUŽITELJA POSEBNOG ODJELA ZA RATNE ZLOČINE

29.10.2020. 11:41

Glavna tužiteljica Gordana Tadić pozvala je na dodatne napore i angažman tužitelja i osoblja Posebnog odjela za ratne zločine, sa ciljem ostvarenja što boljih rezultata u ovom odjelu, uprkos ograničenjima, restrikcijama i poteškoćama prouzročenim pandemijom Covid 19.

 

U TUŽITELJSTVU BiH ODRŽAN KOLEGIJ TUŽITELJA POSEBNOG ODJELA ZA RATNE ZLOČINE

Glavna tužiteljica Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, Gordana Tadić, održala je kolegij tužitelja Posebnog odjela za ratne zločine Tužiteljstva BiH.

Na sastanku je istaknuto da je situacija sa pandemijom Covid 19, ograničenost kretanja i putovanja, kao i sastajanja više osoba najveće poteškoće prouzročila upravo u istragama i radu na predmetima ovog odjela. 

I pored toga, tužitelji i uposlenici PORZ-a poduzeli su dodatne napore kako bi se realizirao što veći broj istražnih aktivnosti, saslušanja svjedoka, prikupljanja dokaza i rada na ekshumacijama, tako da će se na koncu godine moći zaokružiti rezultati rada ovog odjela, kao i tužiteljstva u cjelini, u složenim uvjetima rada prouzročenim pandemijom Covid-19.

Glavna tužiteljica istakla je da se sukladno Revidiranoj strategiji za rad na predmetima ratnih zločina i realizacijom preporuka iz Izvješća o napretku sutkinje Joanne Korner, u narednom razdoblju, osim Tužiteljstva BiH, očekuje fokusiranje svih pravosudnih institucija u Bosne i Hercegovini na rješavanju što većeg broja predmetа.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba