Vijesti

GLAVNA TUŽITELJICA SUDJELOVALA NA STRATEŠKOM FORUMU GLAVNIH TUŽITELJA I RAVNATELJA POLICIJSKIH AGENCIJA

28.10.2020. 15:45

Središnje teme sastanka odnosile su se na rad tužiteljstava i policijskih agencija u otegotnim uvjetima zbog pandemije Covid-19, kao i postupanju u predmetima ratnih zločina, sukladno nedavno usvojenoj Revidiranoj strategiji za rad na predmetima ratnih zločina.

GLAVNA TUŽITELJICA SUDJELOVALA NA STRATEŠKOM FORUMU GLAVNIH TUŽITELJA I RAVNATELJA POLICIJSKIH AGENCIJA

Glavna tužiteljica Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, Gordana Tadić, sudjelovala je na sastanku Strateškog foruma koji je, uz poštivanje svih epidemioloških mjera, održan u sjedištu Državne agencije za istrage i zaštitu – SIPA.

Na 19. sastanku Strateškog foruma sudjelovali su rukovoditelji tužiteljskih institucija i policijskih agencija sa razine Bosne i Hercegovine, oba entiteta i Brčko distrikta Bosne i Hercegovine.

Na sastanku su sudjelovali glavna tužiteljica Tužiteljstva BiH, Gordana Tadić,  v.d. glavnog tužitelja FBiH, Tihomir Jurko, glavni tužitelj RJT RS Mahmut Švraka, glavni tužitelj Tužiteljstva Brčko distrikta Zekerija Mujkanović, ravnatelj Državne agencije za istrage i zaštitu - SIPA, Darko Ćulum, šef Policije Brčko distrikta BiH Goran Pisić, ravnatelj Policije MUP-a RS Siniša Kostrešević, glavni inspektor FUP-a Mirko Kuprešaković, te predstavnice Visokog sudbenog i tužiteljskog vijeća (VSTV) BiH, Amila Rahić i Aleksandra Todorović.

Tijekom sastanka razgovarano je o aktualnoj situaciji u svezi sa poteškoćama u radu za vrijeme pandemije virusa COVID-19, unaprjeđenju rada i suradnje između tužiteljstava i policijskih agencija u procesuiranju predmeta korupcije i organiziranog kriminala, kao i postupanju u predmetima ratnih zločina, sukladno  nedavno usvojenoj Revidiranoj strategiji za rad na predmetima ratnih zločina.

Organizaciju i održavanje sastanka Strateškog foruma podržava VSTV BiH u okviru projekta – Potpora pravosuđu u Bosni i Hercegovini-Jačanje tužiteljskih kapaciteta u sustavu kaznenog pravosuđa.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba