Vijesti

GLAVNA TUŽITELJICA SUDJELOVALA NA STRATEŠKOM FORUMU GLAVNIH TUŽILACA I DIREKTORA POLICIJSKIH AGENCIJA

28.10.2020. 15:45

Centralne teme sastanka odnosile su se na rad tužilaštava i policijskih agencija u otežanim uslovima zbog pandemije Covid-19, kao i postupanju u predmetima ratnih zločina, u skladu sa nedavno usvojenom Revidiranom strategijom za rad na predmetima ratnih zločina.

GLAVNA TUŽITELJICA SUDJELOVALA NA STRATEŠKOM FORUMU GLAVNIH TUŽILACA I DIREKTORA POLICIJSKIH AGENCIJA

Glavna tužiteljica Tužilaštva Bosne i Hercegovine, Gordana Tadić, sudjelovala je na sastanku Strateškog foruma koji je, uz poštovanje svih epidemioloških mjera, održan u sjedištu Državne agencije za istrage i zaštitu – SIPA.

Na 19. sastanku Strateškog foruma sudjelovali su rukovodioci tužilačkih institucija i policijskih agencija sa nivoa Bosne i Hercegovine, oba entiteta i Brčko distrikta Bosne i Hercegovine.

Na sastanku su sudjelovali glavna tužiteljica Tužilaštva BiH, Gordana Tadić,  v.d. glavnog tužioca FBiH, Tihomir Jurko, glavni tužilac RJT RS Mahmut Švraka, glavni tužilac Tužilaštva Brčko distrikta Zekerija Mujkanović, direktor Državne agencije za istrage i zaštitu - SIPA, Darko Ćulum, šef Policije Brčko distrikta BiH Goran Pisić, direktor Policije MUP-a RS Siniša Kostrešević, glavni inspektor FUP-a Mirko Kuprešaković, te predstavnice Visokog sudskog i tužilačkog vijeća (VSTV) BiH, Amila Rahić i Aleksandra Todorović.

Tokom sastanka razgovarano je o aktuelnoj situaciji u vezi sa poteškoćama u radu za vrijeme pandemije virusa COVID-19, unapređenju rada i saradnje između tužilaštava i policijskih agencija u procesuiranju predmeta korupcije i organizovanog kriminala, kao i postupanju u predmetima ratnih zločina, u skladu sa nedavno usvojenom Revidiranom strategijom za rad na predmetima ratnih zločina.

Organizaciju i održavanje sastanka Strateškog foruma podržava VSTV BiH u okviru projekta – Podrška pravosuđu u Bosni i Hercegovini-Jačanje tužilačkih kapaciteta u sistemu krivičnog pravosuđa.

 

 


 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba