Vijesti

GLAVNA TUŽITELJICA, GORDANA TADIĆ, ODRŽALA SASTANAK KOORDINACIONOG TIMA TUŽILAŠTVA BiH ZA POSTUPANJE VEZANO ZA PROBLEMATIKU PREVENCIJE I SUZBIJANJA ŠIRENJA KORONA VIRUSA COVID 19

28.10.2020. 15:12

Teme sastanka odnosile su se na održanje procesa rada u svim odjelima, kao i analizu uticaja situacije prouzrokovane pandemijom na nastavak radnih procesa i rezultate rada u ovoj godini. 

GLAVNA TUŽITELJICA, GORDANA TADIĆ, ODRŽALA SASTANAK KOORDINACIONOG TIMA TUŽILAŠTVA BiH ZA POSTUPANJE VEZANO ZA PROBLEMATIKU PREVENCIJE I SUZBIJANJA ŠIRENJA KORONA VIRUSA COVID 19

Na sastanku Koordinacionog tima razgovarano je  o prevenciji i suzbijanju širenja pandemije Covid 19, epidemiološkoj i sigurnosnoj zaštiti uposlenika i osoba koje dolaze u kontakt sa tužilaštvom, kao i potrebnim aktivnostima kako bi se održali procesi rada u svim tužilačkim i administrativnim odjelima.

Glavna tužiteljica dala je instrukcije rukovodiocima tužilačkih odjela da preduzmu aktivnosti kako bi se osigurala adekvatna zaštita i briga za uposlenike, kao i neometano vođenje radnih procesa u svim odjelima i odsjecima u Tužilaštvu BiH.

Dogovoreno je da se nastave aktivnosti na procesu dezinfikovanja objekata, prostorija i vozila koje koristi Tužilaštvo BiH, kao i osiguraju potrebna sredstva za dezinfekcijsku zaštitu uposlenika i prostorija.

S obzirom na situacije sa preduzimanjem mjera izolacije i ostalih nužnih mjera, te privremenu udaljenost određenog broja uposlenika, razgovarano je o tome kako na najadekvatniji način, osigurati radni angažman i efikasnost svih uposlenika. 

Na sastanku je analiziran plan rezultata koje treba ostvariti u ovoj godini, te je glavna tužiteljica pozvala svoje zamjenike i šefove odjela na preduzimanje svih potrebnih aktivnosti da se i u ovoj situaciji ostvare što bolji radni rezultati, u skladu sa mogućnostima i restrikcijama koje su prouzrokovane pandemijom Covid 19. 

 


 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba