Vijesti

PRIJEDLOG PRITVORA ZA OSUMNJIČENOG ZA TERORIZAM

26.10.2020. 14:26

Prijedlog pritvora za osumnjičenog Jahju Vukovića (1999) predložen je zbog svih pritvorskih razloga opisanih u članku 132. ZKP-a BiH.

 

PRIJEDLOG PRITVORA ZA OSUMNJIČENOG ZA TERORIZAM

Tužitelj iz Odsjeka za terorizam Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, nakon ispitivanja osumnjičenog, uputio je prijedlog za određivanje mjere pritvora za osumnjičenog:

-      Vuković Jahju, rođenog 1999. godine u Bihaću, izručen u Bosnu i Hercegovinu dana 22.10.2020. godine, nalazi se u pritvoru.

Osumnjičeni je pod istragom Tužiteljstva BiH i tereti se da je 2014. godine otputovao u Siriju, gdje se priključio formacijama u okviru terorističke organizacije Al Nusra Front koja je od strane Vijeća sigurnosti UN-a proglašena terorističkom organizacijom, gdje je boravio sve do 2019. godine, nakon čega se skrivao na području R Turske, gdje je lociran, lišen slobode i izručen pravosuđu Bosne i Hercegovine.

Pritvor je predložen iz razloga opisanih u članku 132. stavak 1. točke a), b), c) i d) Zakona o kaznenom postupku BiH.

Tužitelj je ocijenio da jedino mjera pritvora prema osumnjičenom Jahji Vukoviću može spriječiti mogućnost bjekstva, spriječiti utjecaj na svjedoke, pomagače i suučesnike, kao i uništavanje, skrivanje, izmjenu ili krivotvorenje dokaza ili tragova važnih za kazneni postupak, kao i spriječiti mogućnost ponavljanja izvršenja kaznenog djela, te zaštititi javni red i sigurnost građana.

Prijedlog je upućen prema Sudu Bosne i Hercegovine.

 


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba