Vijesti

GLAVNA TUŽITELJICA SASTALA SE SA V.D. DIREKTORA AGENCIJE ZA FORENZIČKA ISPITIVANJA I VJEŠTAČENJA

22.10.2020. 15:13

Centralne teme sastanka odnosile su se na procese stručnih vještačenja u krivičnim predmetima Tužilaštva BiH i kapacitete državne agencije AFIV BiH za različita stručna vještačenja za potrebe krivičnih postupaka.

GLAVNA TUŽITELJICA SASTALA SE SA V.D. DIREKTORA AGENCIJE ZA FORENZIČKA ISPITIVANJA I VJEŠTAČENJA

Glavna tužiteljica Tužilaštva Bosne i Hercegovine, Gordana Tadić, sa svojim saradnicima, sastala se sa v.d. direktora Agencije za forenzička ispitivanja i vještačenja (AFIV) Bosne i Hercegovine, Neđom Kojićem.

Na sastanku je razgovarano o procesima stručnih vještačenja i njihovoj važnosti u procesuiranju krivičnih predmeta, naročito u predmetima u kojima postupa Posebni odjel za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju.

Direktor Kojić predstavio je zvaničnicima Tužilaštva BiH kapacitete i mogućnosti agencije AFIV, kao i ulogu ove agencije u krivičnim postupcima i procesu jačanja vladavine prava.

Glavna tužiteljica Tadić zahvalila se direktoru na posjeti Tužilaštvu BiH i prezentovanju kapaciteta agencije, te istakla da Tužilaštvo BiH u predmetima u kojima postupa u okviru svoje nadležnosti, u velikom broju predmeta, ima potrebu za traženjem stručnih vještačenja iz različitih oblasti.

Na sastanku je istaknuto da će se saradnja dviju institucija nastaviti i u budućnosti.

 


 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba