Вијести

ГЛАВНА ТУЖИТЕЉКА УЧЕСТВОВАЛА НА САСТАНКУ СА ЗВАНИЧНИЦИМА ПРОЈЕКТА EU4JUSTICE

20.10.2020. 17:19

На састанку Управног одбора пројекта EU4JUSTICE - Подршка борби против организованог криминала и корупције у Босни и Херцеговини, разговарало се о реализовању активности у оквиру пројекта и остваривању циљева на европском путу Босне и Херцеговине у области јачања владавине права.

ГЛАВНА ТУЖИТЕЉКА УЧЕСТВОВАЛА НА САСТАНКУ СА ЗВАНИЧНИЦИМА ПРОЈЕКТА EU4JUSTICE

Главна тужитељка Тужилаштва Босне и Херцеговине, Гордана Тадић, учествовала је, путем видео-конференције, на 5. састанку Управног одбора пројекта EU4JUSTICE.

Састанком је предсједавао г. Nicolas Bizel, шеф операција за правосуђе и унутрашње послове делегације ЕУ у БиХ, у уводним обраћањима судионицима састанка обратио се и г. Adrien Elbe, замјеник директора операција при GIP-Justice Coopération Internationale (JCI), а састанку је присуствовао и директор Секретаријата ВСТС-а БиХ, Адмир Суљагић.

На састанку су представници Управног одбора пројекта EU4JUSTICE, са којим Тужилаштво БиХ има интензивну сарадњу у протеклом периоду, представили новог водитеља тима, г. Damiena Romestanta, који дужност преузима 01. новембра ове године.

Гђа Isabelle Arnal, водитељица тима, презентирала је анализу остварених резултата у процесу јачања владавине права у оквиру активности овог пројекта, као и план активности у наредном периоду, у напорима на приближавању Босне и Херцеговине европским интеграцијама, у сегменту који се односи на рад правосуђа и јачање владавине права.

Главна тужитељка Тадић упознала је представнике пројекта Управног одбора о позитивном утицају пројекта EU4JUSTICE на рад правосудних институција и јачање владавине права, те је посебно истакла важност едукације и размјене искустава са експертима из Француске и Европске уније на пољу финансијских истрага, пружању помоћи у унапређењу TCMS - Система за аутоматско управљање предмета у тужилаштвима, међународној правној помоћи, те управљању одузетом имовином, као и у другим сегментима борбе против организованог криминала и корупције.

Главна тужитељка је истакла да овај пројекат, који је започео са радом у Тужилаштву БиХ а проширио се на сва тужилаштва и полицијске агенције у Босни и Херцеговини, треба наставити те да је Тужилаштво БиХ отворено за наставак сарадње.

Тужилаштво БиХ имало је изузетно добру сарадњу са гђом Isabelle Arnal, која је била укључена у организовање Тужилачког колеџа у Мостару на којем је и учествовала, те јој се главна тужитељка захвалила на досадашњем раду и сарадњи.

 

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba