Вијести

У ОПШТИНИ НОВО ГОРАЖДЕ ЗАВРШЕНА ЕКСХУМАЦИЈА ТИЈЕЛА ЖРТАВА ИЗ ПРОТЕКЛОГ РАТА

15.10.2020. 09:11

На локалитету Јабучко седло, на подручју општине Ново Горажде, завршен је процес ексхумације, а пронађени су посмртни остаци најмање три људска скелета.

У ОПШТИНИ НОВО ГОРАЖДЕ ЗАВРШЕНА ЕКСХУМАЦИЈА ТИЈЕЛА ЖРТАВА ИЗ ПРОТЕКЛОГ РАТА

Ексхумацију и рад свих лица укључених у процес ексхумације, под надзором поступајућег тужиоца из Посебног одјела за ратне злочине Тужилаштва БиХ и наредбе Суда БиХ, координисао је стручни сарадник.

У процесу поступка ексхумације пронађени су фрагменти костију. Узети посмртни остаци су транспортовани у Горажде, гдје ће се обавити и њихова идентификација методом ДНК анализе и утврђиваће се идентитет жртава чији су посмртни остаци пронађени.

У процесу ексхумације учествовали су службеници Института за нестала лица БиХ, представници Међународне комисије за нестала лица (ICMP), љекар судско-медицинске струке, потребни радници уз кориштење адекватне механизације, као и полицијски службеници МУП-а РС.

Тужилаштво БиХ, заједно са свим институцијама укљученим у процес тражења и идентификације несталих лица, наставља интензивне активности на тражењу несталих лица у свим крајевима Босне и Херцеговине.

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba