Вијести

ГЛАВНА ТУЖИТЕЉКА ТУЖИЛАШТВА БиХ ПОСЈЕТИЛА ТУЖИЛАШТВО ТУЗЛАНСКОГ КАНТОНА

13.10.2020. 19:11

Ова посјета дио је планираних посјета главне тужитељке тужилаштвима у оба ентитета и Брчко дистрикту БиХ.

 

ГЛАВНА ТУЖИТЕЉКА ТУЖИЛАШТВА БиХ ПОСЈЕТИЛА ТУЖИЛАШТВО ТУЗЛАНСКОГ КАНТОНА

Дана 13.10.2020. године, главна тужитељка Тужилаштва Босне и Херцеговине, Гордана Тадић, боравила је у Тузли у радној посјети Тужилаштву Тузланског кантона (ТК), гдје се састала са главним тужиоцем Томиславом Љубићем и његовим сарадницима.

На радном састанку разговарано је о раду двају тужилаштава у ванредним околностима проузрокованим пандемијом Covid 19, као и заједничким темама повезаним са процесуирањем предмета ратних злочина, предмета организованог криминала, те борби против трговине људима и илегалних миграција, као и процесуирању предмета повезаних са мигрантском ситуацијом у БиХ.

Посебна тема састанка био је рад на предметима ратних злочина, нарочито у свјетлу недавно усвојене Државне стратегије за рад на предметима ратних злочина, те предметима који би у складу са стратегијом требали бити прослијеђени на процесуирање правосудним институцијама Тузланског кантона, те важности наставка IPA пројекта 2019 који се односи на процесуирање предмета ратних злочина и рад правосудних институција.

Главна тужитељка на састанку је истакла важност успоставе Мреже тужилаца и истражилаца у циљу ефикасније борбе против трговине људима и кријумчарења лица, у којој учествује и Тужилаштво ТК.

Такође, истакнут је рад Стратешког форума главних тужилаца и званичника полиције који је формиран у БиХ, ради боље координације тужилачке заједнице и полицијских агенција у БиХ.

Посјета тужилаштву у Тузли друга је радна посјета главне тужитељке тужилаштвима у оба ентитета и Брчко дистрикту, те су састанци у наредном периоду планирани и у другим тужилаштвима у Босни и Херцеговини.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba