Вијести

ГЛАВНА ТУЖИТЕЉКА САСТАЛА СЕ СА ЗВАНИЧНИЦИМА БРИТАНСКЕ АМБАСАДЕ АНГАЖОВАНИМ НА ПРОЈЕКТИМА ЗА ЈАЧАЊЕ ВЛАДАВИНЕ ПРАВА

28.09.2020. 18:01

Централне теме односиле су се на до сада реализоване пројекте јачања правосуђа, као и планиране активности у будућности.

ГЛАВНА ТУЖИТЕЉКА САСТАЛА СЕ СА ЗВАНИЧНИЦИМА БРИТАНСКЕ АМБАСАДЕ АНГАЖОВАНИМ НА ПРОЈЕКТИМА ЗА ЈАЧАЊЕ ВЛАДАВИНЕ ПРАВА

Главна тужитељка Тужилаштва БиХ Гордана Тадић, заједно са својим сарадницима, састала се са гђом Laurie Hunter, програмском менаџерицом при Британској амбасади Сарајево, као и г. Адисом Хећимовићем, пројектним менаџером за владавину права, те гђом Jackie Hurst, службеницом за везу за финансијски криминал.

С обзиром да гђа Hunter одлази из Босне и Херцеговине, ово је била њена опроштајна посјета Тужилаштву БиХ и главној тужитељки.

На састанку је разговарано о реализованим пројектима сарадње између Тужилаштва БиХ и Британске амбасаде, као и планираним активностима у области јачања владавине права, у сегменту борбе против организованог и финансијског криминала, као и процесуирању предмета ратних злочина.

Тужилаштво Босне и Херцеговине и Британска амбасада у БиХ имају добру и ефикасну сарадњу, кроз више пројеката, активности стручних едукација које се односе на јачање владавине права, а добра сарадња наставиће се и у наредном периоду.

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba