Vijesti

GLAVNA TUŽITELJICA SASTALA SE SA ZVANIČNICIMA BRITANSKE AMBASADE ANGAŽOVANIM NA PROJEKTIMA ZA JAČANJE VLADAVINE PRAVA

28.09.2020. 18:01

Centralne teme odnosile su se na do sada realizovane projekte jačanja pravosuđa, kao i planirane aktivnosti u budućnosti.

GLAVNA TUŽITELJICA SASTALA SE SA ZVANIČNICIMA BRITANSKE AMBASADE ANGAŽOVANIM NA PROJEKTIMA ZA JAČANJE VLADAVINE PRAVA

Glavna tužiteljica Tužilaštva BiH Gordana Tadić, zajedno sa svojim saradnicima, sastala se sa gđom Laurie Hunter, programskom menadžericom pri Britanskoj ambasadi Sarajevo, kao i g. Adisom Hećimovićem, projektnim menadžerom za vladavinu prava, te gđom Jackie Hurst, službenicom za vezu za finansijski kriminal.

S obzirom da gđa Hunter odlazi iz Bosne i Hercegovine, ovo je bila njezina oproštajna posjeta Tužilaštvu BiH i glavnoj tužiteljici.

Na sastanku je razgovarano o realizovanim projektima saradnje između Tužilaštva BiH i Britanske ambasade, kao i planiranim aktivnostima u oblasti jačanja vladavine prava, u segmentu borbe protiv organizovanog i finansijskog kriminala, kao i procesuiranju predmeta ratnih zločina.

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine i Britanska ambasada u BiH imaju dobru i efikasnu saradnju, kroz više projekata, aktivnosti stručnih edukacija koje se odnose na jačanje vladavine prava, a dobra saradnja nastavit će se i u narednom periodu.


 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba