Вијести

У ОКВИРУ ИСТРАГЕ ТУЖИЛАШТВА БиХ SIPA ИЗВРШИЛА ПРЕТРЕСЕ НА ПОДРУЧЈУ ОПШТИНЕ САНСКИ МОСТ

16.09.2020. 09:13

Активности су усмјерене на откривање и процесуирање кривичних дјела изборне преваре, почињених током Општих избора 2018. године.

У ОКВИРУ ИСТРАГЕ ТУЖИЛАШТВА БиХ SIPA ИЗВРШИЛА ПРЕТРЕСЕ НА ПОДРУЧЈУ ОПШТИНЕ САНСКИ МОСТ

Поступајући по налогу тужиоца из Посебног одјела за организовани криминал, привредни криминал и корупцију, уз наредбу Суда БиХ, полицијски званичници Државне агенције за истраге и заштиту-SIPA, уз асистенцију полиције МУП-а УСК, су на подручју Санског Моста извршили претресе објеката и просторија које користе троје осумњичених.

Приликом претреса извршено је изузимање одређених доказа и документације.

Активности су реализоване у оквиру истраге коју води Тужилаштво БиХ против лица која су осумњичена да су, током Општих избора 2018. године, починила кривично дјело изборне пријеваре из члана 154. Кривичног закона Босне и Херцеговине.

Они су осумњичени да су, у својству чланова изборних органа, незаконито гласали користећи податке преминулих лица, као и користећи гласове за лица која нису изашла на изборе, а са циљем да прибаве што већи број гласова за одређене кандидате са подручја Санског Моста.

Након што буду приведени поступајућем тужиоцу, тужилац ће испитати осумњичене и донијети одлуку о даљим активностима у предмету.

 

 

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba